Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium

Ideiglenes felvételi jegyzék

Ideiglenes felvételi jegyzék letölthető PDF formában: itt

Felvételi

8. évfolyamot befejező, pályaválasztás előtt álló tanulóknak az alábbi lehetőségeket kínálja iskolánk:

Ha érettségizni szeretnél:

palyavalasztasA szakközépiskolai ágazatokhoz kötődő képzésekhez betölthető munkakörök kapcsolódnak. Így – szemben a gimnáziumokban megszerezhető érettségi vizsgával – a szakközépiskolában szerzett új típusú szakmai érettségi letétele után munka vállalható, szakirányú továbbtanulás esetén előnyt jelent.

Ha szakmát szeretnél:

A szakiskolai képzés keretében a 8. általános iskolai végzettséggel rendelkezők 3 éves, szakmai vizsgára történő felkészítésbe kapcsolódhatnak be. Tanulmányaik során a szakképzés megkezdéséhez szükséges kompetenciákat a 9. évfolyam sikeres elvégzésével szerezhetik meg, szakmai gyakorlatukat az iskola tanműhelyeiben biztosítjuk. A tanulók ezt követően, sikeres szintvizsga után köthetnek tanulószerződést gazdálkodó szervezetekkel gyakorlati oktatás céljából.

Képzéseinkről és a felvétellel kapcsolatos tudnivalókról tájékoztatást adunk
az iskolában személyesenvagy a 74/471-127 telefonszámon,
e-mailben a valyi@valyi.szltiszk.hu címen.

Igazgató: Kissné Herczeg Anikó
Pályaválasztási felelős: Müller Katalin Andrea

Tovább...

Sikeres szintvizsgák

P1190509Túl vannak szakiskolás diákjaink az első szakképzési évfolyam tanévében kötelező szintvizsgákon, melyeken márciusban és áprilisban kellett megfelelniük.

Bővebben...

Bűnmegelőzési és áldozatsegítési road show

IMG_1168A Tolna Megyei Rendőrkapitányság TÁMOP 5.6.1.C projektjéhez kapcsolódva  - a TÁMOP 3.3.10 projektünkkel és a Bázisiskola témanapjával kiegészülve - április 8-án, kedden rendkívüli napot tartottunk: iskolánkat reggel 8-tól elfoglalta a rendőrség.

 Bővebben... 

Vályis győzelem a katasztrófavédelmi versenyen

6c2d01d84e8cd30d58db30ccde90d832A dombóvári katasztrófavédelmi kirendeltség által szervezett ifjúsági versenyen mindkét kategóriában tamási győzelem született

Bővebben...

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat

fogleuTájékoztatjuk 8. évfolyamos jelentkezőinket, hogy a szakiskolai, illetve a szakközépiskolai ágazati szakképzésre való felvétel feltétele az egészségügyi alkalmasság igazolása. 

Bővebben...

Szakma Kiváló Tanulója Verseny

szakmasztar_banner_535 Sikeresen kezdtek az idei tanévben is a vályis diákok a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen.

 Bővebben... 

Tavaszváró Kalandőrület 10.

18799_20090729_131042A Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium 2005. februárjában, az iskola fennállásának 50. évfordulója alkalmából egy különleges játékot szervezett. A nagy sikerre való tekintettel a játék azóta is folytatódik, így 2014 márciusában ismét szeretettel várjuk a régi és új játékosokat!

Bővebben...

Varró Dániel előadás

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA József Attila díjas költő, műfordító az "Együtt a tudásért" című pályázat keretein belül tartott egy előadást a Vályiban.

Bővebben...

Vályi nap 2013

IMG_0575Iskolánkban december 6-án került sor a hagyománnyá vált Vályi nap megrendezésére.

 

 

 


Bővebben

Nyílt nap a Vályiban

Érettségizni szeretnél? Szakmát tanulnál? Esetleg az érettségivel párhuzamosan már szakmát is szereznél? Nálunk mindegyiket megteheted!

nyilt_nap_90mxGyere el iskolánkba  2014. január 10-én, és nézz szét nálunk!

Tovább...

Rendhagyó irodalmi órák

604028_10152084807169243_1881175552_n  A Könnyü László Városi Könyvtárral együttműködve rendhagyó irodalmi órákon vettünk részt decemberben, és veszünk még részt egészen márciusig. Tovább....

Túrmezei Erzsébet szavalóverseny

OLYMPUS DIGITAL CAMERANovember 19-én, hagyományosan Erzsébet napján került megrendezésre a Túrmezei Erzsébet szavalóverseny döntője a Könnyü László Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény olvasótermében, melyen iskolánkat több diák is képviselte

Tovább...

Vályis diákok budapesti opera kalandja

hary_janos_072013. október 11-én 12 vályis diák 2 kísérő tanár a fővárosi Erkel Színházban Kodály Zoltán Háry János c. operáját nézhette meg a Magyar Állami Operaház OperaKaland elnevezésű országos kezdeményezésének köszönhetően. A támogatásnak köszönhetően az utazás és a belépőjegy eredeti árának csak a töredékét kell megtérítenünk. Így diákjaink közül sokan életükben először juthattak el egy ilyen színvonalas darabra.

Tovább...

 

Kiállítás

kek_forgos_2"Rongyhegesztő"-foltvarró csoport
tavaszi kiállítása
megnyitója.

A kiállítást megnyitja
Vida Lajos
Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium
főigazgatója

Kiállítók:
Bordásné Nyirati Mária
Dudás Tiborné
Hajdicsné Pintér Klára
Mészárosné Gerda Anikó
Novákiné Ondreász Rita
Dr. Révész Ottóné
Szalavári Mária

 Megnyitó: 2014. április 7-én 17.00 órakor.
Helyszín: Kindl Kupola Galéria
A kiállítás megtekinthető: 2014. május 7-ig.

Kiállítás

szabonora

Szabó Dóra
alkotó
"ÚTON"

című kiállításának megnyitója.

A kiállítást megnyitja
Tokaji Lajos
NY. TANÁR

 

Megnyitó: 2014. február 11-én 15.30 órakor.
Helyszín: Kindl Kupola Galéria
A kiállítás megtekinthető: 2014. március 11-ig.

Szalagtűző

IMG_0819December 6-a nem csak a Vályi nap miatt telt ünnepélyes hangulatban: iskolánk 11 végzős osztályának tanulóira is felkerültek a szalagok.

 

 

Bővebben...

Kiállítás

nogradi_kiss_magdolnaNógrádi Kiss Magdolna
képzőművész
"BESZÉLŐ SZÍNEK"
című kiállításának megnyitója.

A kiállítást megnyitja
Fusz György
szobrász, keramikus


Megnyitó:
2013. december 6-án 11.00 órakor. 

Helyszín: Kindl Kupola Galéria
A kiállítás megtekinthető: 2014. január 31-ig.

Karácsonyi pályázat

Kedves vályis diákok!

Elérkezett az idő egy kis játékra, figyeljetek jól! Iskolánk alábbi tanáraihoz pályázhattok, hogy elnyerhessétek méltó 20101220karacsony11jutalmatokat! A pályázatokat az érintett tanárhoz juttassátok el, leadási határidő: 2013. december 17! 

Tovább...

 

Pályaválasztási Kiállítás Szekszárd

Iskolánk is képviselteti magát a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának pályaválasztási kiállításán. Gyere el, és ismerkedj meg velünk! Tájékozódj az induló képzéseinkről, érdeklődj a különböző P1180611szakmáinkról, vagy tölts ki egy kvízt a Vályiról, a sok helyes válaszért cserébe ugyanis grafikus tanulóink által készített jelvények és hűtőmágnesek a jutalmak!

November 14-15-16-án találkozhatsz velünk, tehát ha ma lemaradtál, ne csüggedj, holnap és holnapután is jövünk! (...ugye, Ti is?)

Diákmentorok szolgálatban

P1180270Elkezdődött a gimis és a vályis tanulók együttműködése

A Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményben évek óta dolgoznak már az egyéni fejlesztési tervek rendszerével. Ennek célja a diákok iskolai lemorzsolódásának megelőzése, az iskolaátmenet segítése, a diák támogatása. Ebbe a folyamatba idén a gimnázium tanulói is részt vesznek.

 

 Tovább...

Hannoveri szakmai gyakorlat

a406924e8e1749e31f47664bfeccb862A TEMPUS Közalapítvány támogatásával újabb 12 vályis diák indul útnak október 20-án, hogy négy hetes szakmai gyakorlatukat a németországi Hannoverben töltsék el. 

Iskolánkban már tíz éves múltra tekint vissza a Leonardo da Vinci program, melynek keretein belül összesen kilenc külföldi kiutazást valósítottunk meg diákjaink számára – mondta Kökönyei Hedvig, a program egyik koordinátora. – 2011-ben újabb pályázatot készítettünk, ezúttal a hannoveri Justus-von-Liebig Iskolával együttműködve.

Tovább...

Történelmi ízek fesztiválja

DSCN6780A Puchner Birtok és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Pécs és környéke regionális szervezete egy gasztronómiai fesztivál keretein belül csapatversenyt hirdetett szakács tanulók részére. A versenyen, amely a Reneszánsz Élménybirtokon 2013. október 31-én került megrendezésre a Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézmény csapata bronz fokozatú elismerésben részesült.

A csapat tagjai:

Bősze Péter, Fehér Szilvia, Tóthi Bettina - végzős szakács tanulók

Tovább...

Aktuális
Eseménynaptár
Az iskola
Az iskola

7090 Tamási,Deák Ferenc utca 6-8.
Telefon: +36 74 471-127
E-mail: valyi@valyi.szltiszk.hu
OM azonosító: 200914

Click to open larger map

Belépés