Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium

Ideiglenes felvételi jegyzék

Ideiglenes felvételi jegyzék letölthető PDF formában: itt

Felvételi

8. évfolyamot befejező, pályaválasztás előtt álló tanulóknak az alábbi lehetőségeket kínálja iskolánk:

Ha érettségizni szeretnél:

palyavalasztasA szakközépiskolai ágazatokhoz kötődő képzésekhez betölthető munkakörök kapcsolódnak. Így – szemben a gimnáziumokban megszerezhető érettségi vizsgával – a szakközépiskolában szerzett új típusú szakmai érettségi letétele után munka vállalható, szakirányú továbbtanulás esetén előnyt jelent.

Ha szakmát szeretnél:

A szakiskolai képzés keretében a 8. általános iskolai végzettséggel rendelkezők 3 éves, szakmai vizsgára történő felkészítésbe kapcsolódhatnak be. Tanulmányaik során a szakképzés megkezdéséhez szükséges kompetenciákat a 9. évfolyam sikeres elvégzésével szerezhetik meg, szakmai gyakorlatukat az iskola tanműhelyeiben biztosítjuk. A tanulók ezt követően, sikeres szintvizsga után köthetnek tanulószerződést gazdálkodó szervezetekkel gyakorlati oktatás céljából.

Képzéseinkről és a felvétellel kapcsolatos tudnivalókról tájékoztatást adunk
az iskolában személyesenvagy a 74/471-127 telefonszámon,
e-mailben a valyi@valyi.szltiszk.hu címen.

Igazgató: Kissné Herczeg Anikó
Pályaválasztási felelős: Müller Katalin Andrea

Tovább...

Eredményes szereplés az SZKTV-n

20140416812A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2014-ben hetedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV).

Bővebben...

Bűnmegelőzési és áldozatsegítési road show

IMG_1168A Tolna Megyei Rendőrkapitányság TÁMOP 5.6.1.C projektjéhez kapcsolódva  - a TÁMOP 3.3.10 projektünkkel és a Bázisiskola témanapjával kiegészülve - április 8-án, kedden rendkívüli napot tartottunk: iskolánkat reggel 8-tól elfoglalta a rendőrség.

 Bővebben... 

Vályis győzelem a katasztrófavédelmi versenyen

6c2d01d84e8cd30d58db30ccde90d832A dombóvári katasztrófavédelmi kirendeltség által szervezett ifjúsági versenyen mindkét kategóriában tamási győzelem született

Bővebben...

Egészségügyi alkalmassági vizsgálat

fogleuTájékoztatjuk 8. évfolyamos jelentkezőinket, hogy a szakiskolai, illetve a szakközépiskolai ágazati szakképzésre való felvétel feltétele az egészségügyi alkalmasság igazolása. 

Bővebben...

Szakma Kiváló Tanulója Verseny

szakmasztar_banner_535 Sikeresen kezdtek az idei tanévben is a vályis diákok a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen.

 Bővebben... 

Tavaszváró Kalandőrület 10.

18799_20090729_131042A Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium 2005. februárjában, az iskola fennállásának 50. évfordulója alkalmából egy különleges játékot szervezett. A nagy sikerre való tekintettel a játék azóta is folytatódik, így 2014 márciusában ismét szeretettel várjuk a régi és új játékosokat!

Bővebben...

Varró Dániel előadás

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA József Attila díjas költő, műfordító az "Együtt a tudásért" című pályázat keretein belül tartott egy előadást a Vályiban.

Bővebben...

Vályi nap 2013

IMG_0575Iskolánkban december 6-án került sor a hagyománnyá vált Vályi nap megrendezésére.

 

 

 


Bővebben

Nyílt nap a Vályiban

Érettségizni szeretnél? Szakmát tanulnál? Esetleg az érettségivel párhuzamosan már szakmát is szereznél? Nálunk mindegyiket megteheted!

nyilt_nap_90mxGyere el iskolánkba  2014. január 10-én, és nézz szét nálunk!

Tovább...

Rendhagyó irodalmi órák

604028_10152084807169243_1881175552_n  A Könnyü László Városi Könyvtárral együttműködve rendhagyó irodalmi órákon vettünk részt decemberben, és veszünk még részt egészen márciusig. Tovább....

Túrmezei Erzsébet szavalóverseny

OLYMPUS DIGITAL CAMERANovember 19-én, hagyományosan Erzsébet napján került megrendezésre a Túrmezei Erzsébet szavalóverseny döntője a Könnyü László Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény olvasótermében, melyen iskolánkat több diák is képviselte

Tovább...

Vályis diákok budapesti opera kalandja

hary_janos_072013. október 11-én 12 vályis diák 2 kísérő tanár a fővárosi Erkel Színházban Kodály Zoltán Háry János c. operáját nézhette meg a Magyar Állami Operaház OperaKaland elnevezésű országos kezdeményezésének köszönhetően. A támogatásnak köszönhetően az utazás és a belépőjegy eredeti árának csak a töredékét kell megtérítenünk. Így diákjaink közül sokan életükben először juthattak el egy ilyen színvonalas darabra.

Tovább...

 

Sikeres szintvizsgák

P1190509Túl vannak szakiskolás diákjaink az első szakképzési évfolyam tanévében kötelező szintvizsgákon, melyeken márciusban és áprilisban kellett megfelelniük.

Bővebben...

Kiállítás

kek_forgos_2"Rongyhegesztő"-foltvarró csoport
tavaszi kiállítása
megnyitója.

A kiállítást megnyitja
Vida Lajos
Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium
főigazgatója

Kiállítók:
Bordásné Nyirati Mária
Dudás Tiborné
Hajdicsné Pintér Klára
Mészárosné Gerda Anikó
Novákiné Ondreász Rita
Dr. Révész Ottóné
Szalavári Mária

 Megnyitó: 2014. április 7-én 17.00 órakor.
Helyszín: Kindl Kupola Galéria
A kiállítás megtekinthető: 2014. május 7-ig.

Kiállítás

szabonora

Szabó Dóra
alkotó
"ÚTON"

című kiállításának megnyitója.

A kiállítást megnyitja
Tokaji Lajos
NY. TANÁR

 

Megnyitó: 2014. február 11-én 15.30 órakor.
Helyszín: Kindl Kupola Galéria
A kiállítás megtekinthető: 2014. március 11-ig.

Szalagtűző

IMG_0819December 6-a nem csak a Vályi nap miatt telt ünnepélyes hangulatban: iskolánk 11 végzős osztályának tanulóira is felkerültek a szalagok.

 

 

Bővebben...

Kiállítás

nogradi_kiss_magdolnaNógrádi Kiss Magdolna
képzőművész
"BESZÉLŐ SZÍNEK"
című kiállításának megnyitója.

A kiállítást megnyitja
Fusz György
szobrász, keramikus


Megnyitó:
2013. december 6-án 11.00 órakor. 

Helyszín: Kindl Kupola Galéria
A kiállítás megtekinthető: 2014. január 31-ig.

Karácsonyi pályázat

Kedves vályis diákok!

Elérkezett az idő egy kis játékra, figyeljetek jól! Iskolánk alábbi tanáraihoz pályázhattok, hogy elnyerhessétek méltó 20101220karacsony11jutalmatokat! A pályázatokat az érintett tanárhoz juttassátok el, leadási határidő: 2013. december 17! 

Tovább...

 

Pályaválasztási Kiállítás Szekszárd

Iskolánk is képviselteti magát a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának pályaválasztási kiállításán. Gyere el, és ismerkedj meg velünk! Tájékozódj az induló képzéseinkről, érdeklődj a különböző P1180611szakmáinkról, vagy tölts ki egy kvízt a Vályiról, a sok helyes válaszért cserébe ugyanis grafikus tanulóink által készített jelvények és hűtőmágnesek a jutalmak!

November 14-15-16-án találkozhatsz velünk, tehát ha ma lemaradtál, ne csüggedj, holnap és holnapután is jövünk! (...ugye, Ti is?)

Diákmentorok szolgálatban

P1180270Elkezdődött a gimis és a vályis tanulók együttműködése

A Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményben évek óta dolgoznak már az egyéni fejlesztési tervek rendszerével. Ennek célja a diákok iskolai lemorzsolódásának megelőzése, az iskolaátmenet segítése, a diák támogatása. Ebbe a folyamatba idén a gimnázium tanulói is részt vesznek.

 

 Tovább...

Hannoveri szakmai gyakorlat

a406924e8e1749e31f47664bfeccb862A TEMPUS Közalapítvány támogatásával újabb 12 vályis diák indul útnak október 20-án, hogy négy hetes szakmai gyakorlatukat a németországi Hannoverben töltsék el. 

Iskolánkban már tíz éves múltra tekint vissza a Leonardo da Vinci program, melynek keretein belül összesen kilenc külföldi kiutazást valósítottunk meg diákjaink számára – mondta Kökönyei Hedvig, a program egyik koordinátora. – 2011-ben újabb pályázatot készítettünk, ezúttal a hannoveri Justus-von-Liebig Iskolával együttműködve.

Tovább...

Történelmi ízek fesztiválja

DSCN6780A Puchner Birtok és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Pécs és környéke regionális szervezete egy gasztronómiai fesztivál keretein belül csapatversenyt hirdetett szakács tanulók részére. A versenyen, amely a Reneszánsz Élménybirtokon 2013. október 31-én került megrendezésre a Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézmény csapata bronz fokozatú elismerésben részesült.

A csapat tagjai:

Bősze Péter, Fehér Szilvia, Tóthi Bettina - végzős szakács tanulók

Tovább...

Aktuális
Eseménynaptár
Az iskola
Az iskola

7090 Tamási,Deák Ferenc utca 6-8.
Telefon: +36 74 471-127
E-mail: valyi@valyi.szltiszk.hu
OM azonosító: 200914

Click to open larger map

Belépés