Szekszárdi Szakképzési Centrum

Hamarosan becsengetnek…

Kedves Diákjaink!

A nyári szünet augusztus 31-én hivatalosan is véget ér: szeptember 1-jén elkezdődik a 2015/2016-os tanév. Reméljük, hogy mindenkinek jól teltek a vakáció hetei, és újult erővel léptek be a Vályi épületébe. Már hozzánk járó diákjainkat a viszontlátás örömével, az új tanulókat pedig a megismerés izgalmával várjuk, meg persze szélesre tárt kapukkal! :)

Ne feledjétek: szeptember 1. 8:00 Tanévnyitó ünnepség

iskolakezdés

Javítóvizsgák időpontjai

kepKedves Diákjaink! Akiknek nem sikerült túl jól az idei évük, lehetőségük lesz javító vizsgát tenni augusztusban.

 A javítóvizsgák időpontjai: 2015. augusztus 24-25.

Várunk Benneteket!

Tanév végi eseménynaptár

naptar_0Kedves tanáraink, diákjaink! Ide kattintva megtalálhatjátok a 2014/2015-ös tanév utolsó hónapjának rendezvényeit, azok időpontjait.

  Bővebben...

Integratív Színház: Osztályfőnöki óra

ofiora Az iskolánkban zajló TÁMOP 3.3.8-as pályázaton belül valósítottuk meg az Integratív Színház újabb darabjait. Először diákjaink vitték színre a vályi egyik tanulójának, Bodnár Annabellának az "Egy tinilány élete" című darabját, melyben több osztályból is szerepeltek tanítványaink. Utána a tanárok és diákok közös produkciója következett.

 Bővebben...

Tanárok-diákok: döntetlen!

10658603_460404247458233_4978884614376339951_o 4:4-es döntetlennel zárult a diáknapi tanár-diák focimeccs: rettenthetetlen tanár válogatottunk ellen a 2/10. F osztály csapata léphetett pályára. A nagy küzdelemnek ígérkező mérkőzés nem okozott csalódást a nézőknek.

 Bővebben...

Országos 5. hely

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKőműves Violetta, iskolánk élelmiszer-és vegyi áru eladó tanulója országos 5. helyezést ért el szakmájában a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. A versenyre való felkészülést tanárain kívül testvére is segítette: évekkel ezelőtt szintén vályisként ő is ott volt a legjobbak között.

Bővebben...

Élvonalban a mezőgazdasági gépészeink

szktvIskolánk növénytermesztési gépüzemeltető, gépkarbantartó tanulói - Bugyik Bálint és Várnagy Balázs - a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjében a 6. és 12. helyezést hozták el.

 Bővebben...

 

Tanodalátogatás Pécsen

TanodaA TÁMOP 3.3.10-es pályázat keretein belül mentortanáraink részére Tanodalátogatást szerveztünk, immár második alkalommal. A látogatás célja szakmai tapasztalatszerzés, illetve tapasztalatcsere volt.

 Bővebben...

Keszthelyen jártunk

Keszthely1 A TÁMOP 3.3.10-es pályázat keretein belül lehetőségünk nyílt kirándulást szervezni 25 diák és 3 kísérő számára. Igyekeztünk olyan helyszínt találni, amely a diákok korosztályának megfelelő, és lehetőleg mindkét nem számára maradandó élményt nyújt, valamint tantárgyakba beilleszthető tartalmas tudást ad.

 Bővebben...

ÖKO nap

ÖKO1 Március 26-án ismét megrendezésre került iskolánkba a már hagyománnyá vált ÖKO nap. Volt szó alternatív és megújuló energiaforrásokról, valamint sor került kreatív újrahasznosításra is.

Bővebben...

Matematikából jeles

matematikaA Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezte a Zrínyi Ilona kétfordulós matematikaversenyt. Iskolánk tanulója, Jankó Berta a Tolna megyei fordulóban, a 12. osztályos tanulók közül szakközépiskolai kategóriában első helyezést ért el.

 Bővebben...

Újra élvonalban a Vályi

logo_agrárkamara A kormányzat által megszüntetni kívánt szakmai képzésünk még most is bizonyít: két növénytermesztési gépüzemeltető, gépkarbantartó tanulónk – Várnagy Balázs és Bugyik Bálint- a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőbe jutottak a legjobb 21 között!

Gratulálunk, és további eredményes felkészülést kívánunk a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak!

Velük együtt már 6 diákunknak szurkolhatunk az országos döntőben!

A 2015/2016 tanévi ideiglenes felvételi jegyzék

vp-logo200x100
Vályi Péter Szakképző Iskolai Tanintézmény
(letöltés PDF formában).

Kiállítás

kiallitas Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját Brauerné Pálfi Andrea: Lélek-mozaik című kiállításának megnyitójára.

Időpont: 2015. február 10. 15.30 óra.

Helyszín: Kindl Kupola Galéria - Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium, Vályi Péter Tagintézmény
7090 Tamási Deák Ferenc u. 6-8.

A kiállításon közreműködnek a Vályi SZKI tanulói és a Tamási AMI kamaracsoportja.

Együtt szaval a nemzet

magyar_kultura_napja_slider_1 A Magyar Kultúra Napjára ma rendhagyó módon emlékeztünk meg: öt kontinens valamennyi magyar nyelvű általános és középiskolájának  részvételével valósult meg az Együtt szaval a nemzet program, melyhez iskolánk is csatlakozott.

 

Bővebben...

Vályi nap 2014.

CIMG7103bDecember első pénteki napján tartottuk meg az egyik legrégebbi hagyományos rendezvényünket, a Vályi napot. Iskolánk névadója, Vályi Péter szintén decemberben született, előtte tisztelgünk évről-évre ezen a napon.

Bővebben...

Tamási Város Érdemes Pedagógusa

10384763_384183751746950_463130474279087218_n Iskolánk pedagógusa, igazgató helyettese, Müller Katalin tanárnő november 20-án, ünnepi testületi ülés keretein belül vette át a kitüntető címet Porga Ferenctől, Tamási Város polgármesterétől.

Bővebben...

Táplálkozz egészségesen!

DSCN7383 Iskolánk ökocsoportjának legaktívabb tagjai látogatták meg november 11-én az Aranyerdő Óvoda ovisait, hogy játékos módszerekkel ismertessék meg a különböző gyümölcsök, zöldségek tulajdonságait, élettani hatásait a gyerekekkel.

Bővebben...

Mentoráló intézmény lettünk

cms-image-000008517 Iskolánk a Mediáció az iskolai agressziókezelésben módszertani modelljével került azon kiválasztott intézmények közé, amelyek példaértékű pedagógiai modellel rendelkeznek.

Bővebben...

Diákönkormányzati közgyűlés

KözgyűlésKedves Diákok!

2014. október 21-én (kedden) 14:30-kor Diákönkormányzati közgyűlést tartunk az iskola aulájában. Megjelenésetekre feltétlenül számítunk!

Bővebben...

Kalandpedagógia mesterfokon

DSCF2911b

Megérkeztek az új, első évfolyamos diákok a Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézménybe. Néhányuk számára az iskolába való könnyebb beilleszkedést, osztály-, és évfolyamtársaik megismerését, barátságok kialakulását segítette az az élménypedagógiai foglalkozássorozat, melyre Kisszékelyben került sor augusztus 28-30-án, 25 diák részvételével.

 Bővebben...

A legfittebb tantestület 2014.

8f1b3f1d3b84032869800191660cb140 Június 5-én a Szent László TISZK tagintézményeinek tanárai sárkányhajó futamban mérték össze fittségüket, a győztes a tamási Vályi Péter Tagintézmény lett

 

Bővebben...

Eredményes szereplés az SZKTV-n

20140416812A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2014-ben hetedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV).

Bővebben...

Diáknap 2014

P1160086Április 30-án reggel 8 órától iskolánkban kezdetét veszi a Diáknap! Az, hogy ki lesz a diákigazgató (Iván Enikő vagy Furján Balázs) hamarosan kiderül! Addig is nézzétek meg a programokat!

Bővebben...

Tolna Megye Talentuma(i)

a-siker-egy-meglepo-receptje A szekszárdi vármegyeháza dísztermében köszöntötték június 5-én azokat a tehetséges tanulókat, akik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által szervezett versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el. Iskolánkból három tanuló vehette át a Tolna Megye Talentuma díjat.

 Bővebben...

A szegedi világkupán jártunk

DACSA20140524018 A magyar csapat tagjai három arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek május 24-én S zegeden, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség világkupa-sorozatának idei harmadik versenyén, melyet  iskolánkból 25 szerencsés diák tekinthetett meg a TÁMOP 3.1.4. pályázat keretein belül

Bővebben...

Élmény! Pedagógia! Élménypedagógia!

DSCF2693b  A 2013-2014-es tanév utolsó tanítási hetében 25 vályis diák vehetett részt azokon a kalandpedagógiai foglalkozásokon, melyekre Kisszékelyben került sor.

 

 Bővebben...

Tolna Megye Talentuma

Daniella Iskolánk tanulója, Nyikos Daniella idén is elnyerte a Tolna Megye Talentuma díjat, melyet a szekszárdi Vármegyeházán június 28-án megrendezett díjátadó ünnepségen vehetett át felkészítő tanárával, Szécsi-Pécsvári Nórával együtt.

Bővebben...

Meghívó kiállításmegnyitóra

kkg Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját az OKJ Alkalmazott grafikusok "Beállított kiállítás" című kiállítás megnyitójára. Időpont: 2015. május 28. (csütörtök), délelőtt 11 óra. Helyszín: Kindl Kupola Galéria, Tamási, Deák Ferenc utca 6-8. A kiállítást megnyitják: Erdős Orsolya osztályfőnök és Kökönyei Hedvig igazgató helyettes. A kiállításon közreműködnek a Vályi SZKI tanulói, a Hangadók és az AMI Kamaracsoportja.

Diáknap 2015

diaknap Április 30-án rendezték meg iskolánkban a hagyománnyá vált Diáknapot. Ezen a napon ugyanis nincs tanítás, a tanulóké a főszerep: karaokeval, kalandtúrával, ügyességi játékokkal, különböző programokkal várják őket a szervezők, na meg persze az elmaradhatatlan tanár-diák focimeccsel.

 Bővebben...

Három a magyar igazság

focisfiúkA Vályi Péter Szakképző Iskola kollégiumának futball csapata hagyományosan minden tanévben három labdarúgó tornán vesz részt. Az idei tanév különlegesnek mondható: mindhárom tornáról aranyéremmel térhettek haza.

 Bővebben...

Országos döntőben a hegesztő tanulóink

Hauch Hauch Zsolt, hegesztő tanuló dobogós helyezést ért el az SZKTV-n, az országos döntőben a 3. helyet sikerült megszereznie. Ugyanezen a versenyen Haszonics  Tamás, hegesztő tanuló országos 5. helyezést ért el, Kajtár Márk Ádám pedig szintén hegesztőként országos 8. helyezett lett.

 Bővebben...

Kaziczy díjjal tért haza Győrből iskolánk diákja

DanciAz Országos Szép Magyar Beszéd Versenyen három különdíj után a 12. SZA osztályos Nyikos Daniella elhozta a Kazinczy-érmet.

 Bővebben...

Attól félsz, amit nem ismersz

20150226_083327Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) az átlátható, nyitott igazságszolgáltatás jegyében indított előadássorozatot a középiskolákban, Nyitott Bíróság” címmel. A programhoz iskolánk is csatlakozott.

 Bővebben...

Büszkék vagyunk

szktv

Iskolánkból Kőmüves Violetta, élelmiszer- és vegyi áru eladó, Hauch Zsolt István, Kajtár Márk Ádám és Haszonics Tamás hegesztő tanulók jutottak be a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos elődöntőjébe. A következő fordulóban mind a négy tanuló továbbjutott az országos döntőbe, ahol már szakmánként csak néhány tanuló között dől el az első helyek sorsa. Ez azt jelenti, hogy Violetta már országosan a legjobb 6, a hegesztő fiúk pedig a legjobb 8 között vannak!

Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak!

 

Tavaszváró Kalandőrület

18799_20090729_1310422015 márciusában ismét várjuk a régi és új játékosokat Tavaszváró Kalandőrületünkre, melyet iskolánk 11. alkalommal szervez meg. Gyere velünk a kalandos, izgalmas nyomozásra, hogy minden egyes feladat megfejtésével egy lépéssel közelebb kerülhess a kincsesláda rejtekéhez!

 Bővebben...

28 napos kihívás – DESZKA PÓZ

10968353_985789508116800_8516461227911273197_n Az interneten terjedő őrületek közé tartoznak a kihívások, mikor is meghatározott dolgokat kell időre elvégezni. Jelen esetben ez egy testgyakorlat, amit az angol szlengben plank-nak hívnak. Magyarul hídtartás, alkartámasz, deszka néven ismeretes. Közel 154.000-en csatlakoztak a február 1-jén indult kihíváshoz. Naná, hogy a mi iskolánk is! :)

Bővebben...

Madár-lak kiállítás

DSCF4022bbA Vályi nap egyik öko programjaként készültek el azok a madáretetők, melyeket lelkes tanulóink az öko-parkba, illetve az iskola különböző területeire helyeztek el.

Bővebben...

A bál királya és királynője

c8062_1Iskolánkban hagyományteremtő kezdeményezéssel választottuk meg idén a Vályi 2014-es Bálkirályát és Bálkirálynőjét. Rengeteg szavazatot kaptak végzős diákjaink, ám a korona s a helyezéssel járó szalag mindkét kategóriában csak egy-egy tanulóra kerülhetett fel.

Bővebben...

Még 100 nap…

IMG_2691bIskolánkban december 5-én került sor hagyományos rendezvényünkre, mely talán mind közül a legszebb: a Szalagtűzőre. Végzős tanulóinkra ezen a napon kerültek fel a szalagok: a szalagok, melyek elválasztanak, leválasztanak és mégis összekötnek. Leválasztanak a gyermekkortól, de mindig összekötnek az iskolával.

Bővebben...

Felvételi 2014.

business man choosing his way Bár még alig kezdődött el a tanév, a 8. osztályos diákoknak fontos kérdésre kell választ adniuk hamarosan: hova menjek továbbtanulni? A Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézmény az alábbi lehetőségeket kínálja számotokra:

Bővebben...

Kiállítás

mese01 Meghívó

Szeretettel várjuk Önt és kedves családját a Lajtha László AMI képzőművészeti ágának „Mesevilág” című kiállításának megnyitójára.

Időpont: 2014. november 11. 15 óra

Helyszín: Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium, Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézmény Kindl Kupola Galéria (7090, Tamási, Deák F. u.6-8.)

A kiállítást megnyitja: Rill Mária, a képzőművészeti ág vezetője

A műsorban közreműködnek: vályis diákok, Lajtha László kamara csoportja

A kiállítás megtekinthető: 2014. november 11-december 2.

Bálkirály és bálkirálynő választás a Vályiban – a szavazás elindult!

balkircsi Fényes báli ruhák, pompás öltönyök, csillogó fürtök, az elegancia fergetege… az idei szalagtűző egyik újdonságaként megválasztjuk mi is a Bálkirályt illetve Bálkirálynőt. Ha Te akarsz lenni a bál fénypontja, szeretnéd elnyerni a fenti címek valamelyikét, jelentkezz fényképeddel!

Bővebben...

Felhívás rajzpályázatra

Hintalo-XLA Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézmény rajzpályázatot hirdet általános iskolák 7-8. osztályos tanulói részére, Gyermekkori játékaim címmel.

Bővebben...

 

Szecskaavató 2014.

DSCF3217b Iskolánkban október 1-jén tartották meg az idei tanév szecskaavatóját. A kilencedikes osztályok részére szervezett játékos vetélkedő a városi sporttelepen került megrendezésre, mely végén a diákok a szecskaeskü letételével váltak igazi vályisokká!

Bővebben...

Autómentes világnap

  Szeptember 22-én van az Autómentes világnap. Mivel a Vályi Ökoiskola is, fontosnak tartottuk, hogy a nap környezetvédelmi jelentőségére transzparensekkel, lufikkal hívjuk fel a közlekedők figyelmét.

 

 Bővebben...

Helló, meló!

ZIH0028-1024x681 Az M2 műsorra tűzte a Helló, meló című "szakma showt", melyben ismert énekeseknek, zenészeknek, sportolóknak szurkolhatunk, hogy képesek-e megtanulni egy-egy hétköznapi szakma legnehezebb fogásait – a mikrofont péklapátra, a mezt tűzoltó egyenruhára, vagy épp a színpadot kovácsműhelyre cserélve. Nézzétek meg, hogy lesz Király Viktorból cukrász, AFC Tomiból pék, vagy Kokóból hidegburkoló!

Bővebben...

A Láthatatlan Kiállításon jártunk

 A Láthatatlan Kiállítás egy különleges, interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol teljes sötétségben próbálhatsz meg eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok nyomán. A Látássérültek  Esélyegyenlőségéért Egyesület jóvoltából mi is ellátogathattunk a Tamásiban nyílt kiállításra.

Bővebben...

Tanévkezdési információk

1 Kedves Diákjaink! A 2013/2014-es tanév pótvizsgáira augusztus 21-én és 22-én kerül sor. A beosztást - vagyis, hogy ki melyik nap kerül sorra -  21-én reggel tekinthetitek meg! Érkezzetek időben, a vizsgák augusztus 21-én reggel 9-kor kezdődnek! Várunk Benneteket!

Pótbeiratkozás: augusztus 26. (kedd) 9-12, 13-16 óra

Ünnepélyes tanévnyitó és első tanítási nap: szeptember 1. (hétfő) 8 óra
Tankönyvosztás: az első tanítási héten, illetve folyamatosan kapjátok meg a tankönyveiteket

Tihany-rally

Teljes csapat Halászmúzeum előtti táblával Május 8-án és 9-én Tihanyba látogattunk a TÁMOP 3.1.4-es számú pályázat keretein belül, ahol a kirándulás izgalmai mellett meglepetés is várt ránk: kreatív tanáraink elkészítették nekünk a Tihany-rallyt!

 

Bővebben...

Búcsú a Vályitól

IMG_1315 Nem csak a Diáknap miatt volt izgalmas és színes április 30-a: a délelőtti szórakozás   után ünnepi díszbe öltözött a Vályi, hiszen ezen a napon köszöntek el végzős diákjaink az iskolától.

 

Bővebben...

Kiállítás

2014orsi 005 Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját iskolánk grafikus tanulóinak
KÉPsZELET című kiállításának  megnyitójára. A kiállítást megnyitja: Kökönyei Hedvig, igazgatóhelyettes
Időpont:  2014. május 19. (hétfő) 15.30 óra
A műsorban közreműködnek: Vályis diákok, és a Lajtha László AMI kamara csoportja
Helyszín: Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium
Vályi Péter Szakképző Iskola Tagintézmény, Kindl Kupola Galéria
(7090 Tamási, Deák Ferenc u.6-8.)
A kiállítás megtekinthető: 2014. május 19 - 2014. június 20.

Aktuális

Kedves Diákjaink! Már csak néhány nap maradt a nyári szünetből, hiszen hamarosan megkezdjük a 2015/2016-os tanévet.
Ne feledjétek: szeptember elsején, reggel 8 órakor tanévnyitó ünnepség! Várunk Benneteket!

Az iskola
Az iskola

7090 Tamási,Deák Ferenc utca 6-8.
Telefon: +36 74 471-127
E-mail: valyi@valyipeter.szekszardiszc.hu
OM azonosító: 203054

Click to open larger map

Belépés